Met je baby op reis naar het buitenland. Doen of niet?

Om met je baby op reis naar het buitenland te gaan zal het een hele onderneming zijn. Je moet het gewoon een keer geprobeerd hebben. Want dan zal je merken dat het erop uit gaan met je baby eigenlijk super makkelijk is. Maar het is wel belangrijk om goed voorbereid te zijn.

Op reis met je baby

Wil je graag op reis naar het buitenland met je baby? Dan wil je graag weten of het verstandig is om dat te doen of niet. Er wordt geadviseerd om pas te gaan reizen met je baby als hij of zij zes weken oud is. Het is nog verstandiger om pas met twaalf weken met je baby te gaan reizen.

Untitled design - 2022-10-21T162310.609
Untitled design - 2022-10-21T162343.323

Het zal even wennen zijn

Als je van plan bent om met je baby op reis naar het buitenland te gaan zal dit veel denkwerk met zich mee brengen maar ook om zorgvuldig te plannen. Als moeder zijnde wil je alles graag goed geregeld hebben en wilt graag niets vergeten. Voor een baby is een vakantie een soort achtbaan. Thuis was het vertrouwd voor jouw baby en nu is er een totaal nieuwe omgeving waarbij er andere geluiden, luchtjes en temperaturen aanbod komen. Hier zal jouw baby aan moeten gaan wennen. Geef jouw baby hier daarom ook echt de tijd voor en doe het de eerste paar dagen rustig aan.

Het land waar je heen wilt

Voordat je op vakantie gaat is het goed om te bepalen waar jullie naar toe willen. Zoek wel een bestemming die voor jouw baby geschikt is. Hierbij moet je letten op de veiligheid, kwaliteit, goede infrastructuur, de gezondheidszorg, hygiëne en de basisvoorzieningen die er aanwezig zijn. Kies niet een land waar malaria voorkomt. Zulke landen kun je het beste vermijden met een baby. Een baby kan niet goed tegen warme en extreme kou. Hou daarom rekening met het klimaat van het land waar je op vakantie wil. Als je voor de eerste keer gaat reizen met jouw baby, kies dan voor een afstand waarbij je niet zolang hoeft te reizen.

Hoe kun je het beste reizen met je baby

Om naar het land van bestemming te kunnen komen met jouw baby, zul je moeten reizen. Dit kan op drie manieren gebeuren zoals met de auto, de trein en het vliegtuig. Het maakt niet uit met welk voertuig je gaat. Ieder voertuig zal een spannende en nieuwe ervaring zijn voor jou en de baby.