Jouw baby en warme dagen. Waarop moet je extra letten?

Zodra je een kleine hebt zal je de zomer heel anders gaan beleven als voor die tijd. Naast dat je probeert om jezelf koel te houden, zal je ook onbewust je zorgen gaan maken over je baby of hij of zij het niet te warm zal hebben, voldoende drinkt en wel voldoende slaapt. Om je voor te bereiden op de warme dagen is het handig om te weten waar je nu precies op moet letten.

Hoe weet je dat het goed gaat?

Als je zeker wilt weten of het goed gaat met jouw baby moet hij voldoende drinken, levendig zijn en regelmatig natte plasluiers hebben. Als dat allemaal aan de orde is gaat het goed met jouw baby. Toch zijn er meerdere punten waar je als ouder zijnde op kunt letten bij jouw baby met warm weer. De voldoend punten waar je als ouder zijnde op moet letten is:

–         Het herkennen van uitdroging

–         Welke kleding moet mijn baby aan

–         Slapen met warme temperaturen

–         Heeft jouw baby het niet warm

–         Is het niet te warm voor je baby in de kinderwagen

–         Niet te warm voor in de auto

Het herkennen van uitdroging

Drinkt je baby niet voldoende? Dan kan het zorgen voor uitdroging. Uitdroging zorgt voor een tekort aan vocht in het lichaam. Dat kan komen doordat je baby niet voldoende vocht binnen krijgt. Een baby is hier gevoeliger voor dan volwassenen. Een baby van nul tot drie maand kan sneller uitdrogen. Je kunt uitdroging herkennen aan enkele punten:

–         Je baby heeft een droge mond

–         Hij of zij is suf

–         Je baby heeft al een halve dag geen natte luier gehad

–         Hij of zij heeft een snellere hartslag of ademhaling

–         Het heeft dan diepliggende ogen

–         Je baby voelt koud aan op de armen en benen

–         De huidplooi van je baby blijft staan zodra je die optilt

Als dat het geval is moet je contact op nemen met je huisarts. Heeft je baby deze symptomen niet? Dan heeft je baby geen last van uitdroging en drinkt die voldoende.

Slapen met warme temperaturen

Een baby zal het fijnst slapen als de kamertemperatuur achttien graden is. Door de warmte zal de temperatuur gaan stijgen en zal jouw baby onrustig slapen. Om de temperatuur toch in de gaten te kunnen houden kun je een thermometer gebruiken. Is het in de kamer vijfentwintig graden? Doe jouw baby dan een rompertje aan.